Árnyékolástechnika

Roletták
A roletta igen praktikus megoldás helyigénye és könnyen kezelhetősége miatt. Mind szerkezetében, mind alapanyagát tekintve széles a kínálat. Enteriőrünk hangulatához igazodva választhatunk egyszínű, mintás, strukturált vagy black out anyagot. A természetes anyagok kedvelői a len, bambusz és a fűfélék típusai között válogathatnak.Fontos tudnunk, hogy a roletta alapanyagát csak a gyártó által kiválasztott kínálatból választhatjuk ki, így biztosak lehetünk a tökéletes működésbe.

A roletta működtetése egyszerű gyöngyláncos megoldású. A motoros technikával készült kiviteleket olyan helyekre ajánljuk, ahol nagyok az ablakfelületek. Szerelhetjük mennyezetre, oldalfalra, ablakkeretre. Általában olyan helyekre ahol nem fér el más szerkezet, a roletta mindig beválik. Ferde ablakokon úgynevezett vezetősín segítségével rögzíthetjük a széleket, így a praktikusság mellett a funkcionalitás is tökéletes lesz.

A gyermekszobák és a konyhák árnyékolásában tökéletes megoldás a roletta, hiszen speciális anyagának köszönhetően letörölhető róla a szennyeződés. Hálószobában is alkalmazhatjuk, ha teljes sötétre vágyunk a szeretnénk elérni, ilyenkor a black out típusú roletták a megfelelőek.
Rúdkarnisok
A rúdkarnisokat a függönyök felhelyezésére alkalmazzuk.

Rúdkarnis alapanyagukat tekintve fém, fa és műanyag típusok között válogathatunk. A hagyományos kerek csőszerű karnisok mellett, megtalálhatjuk a lapos karnisokat is, melyekre belső sínes megoldással akaszthatunk függönyöket. A rúdkarnisok végén lévő végzáró elemmel díszesebbé, karakteresebbé változtathatjuk a karnis megjelenését. Stílusában harmonizálnia kell a lakótér adottságaival. A rúdkarnisok esztétikumuktól függően önálló design elemként egészítik ki függönymodellünket.

A rúdkarnis kiválasztásánál számtalan szempontot érdemes figyelembe vennünk, hogy az esztétikum mellett a funkcionalitásnak is megfeleljünk.

Gondolkodjunk végig, hogy hányféle függönytípust szeretnénk megjeleníteni. Attól függően válasszuk meg a konzol típust is, hogy hány rúd kerül majd egymás mellé. A konzolok számát az ablak szélessége határozza meg. Egy 3 m hosszú ablaknál már 2-3 db konzollal tervezzünk.
A rudak átmérője megfontolást igényel, függ a függöny súlyától. Ha nehéz dekort szeretnénk mozgatni rajta érdemes a nagyobb átmérőjű vastagabb karnisrúddal számolnunk. A textil megjelenítésére többféle megoldás létezik. Választhatunk a csúszkás, ringlis, vagy úgynevezett füles megoldások közül.

A rúdkarnis esetében számtalan jó megoldás létezik, ezért szakembereink készségesen segítenek Önnek a választásban.
Sínes karnisok
Üzletünk által használt sínes karnisok kereskedelmi forgalomban nem kaphatóak. Ennek oka, hogy a jelenleg a nagy áruházakban elérhető sínes karnisok alapanyaguk, méretezésük és esztétikai megjelenésük nem teszi lehetővé, hogy hosszútávon működő és az adottságoknak minden szempontból megfelelő megoldásokat nyújtsunk. Ezért olyan gyártókkal dolgozunk együtt, ahol a legmagasabb minőség mellett, méretre készítve a függöny súlyának megfelelő karnisokat alkalmazunk. Így a lehetőségek tárháza kimeríthetetlen, hiszen bármilyen feladatnak meg tudunk felelni.

A sínes karnisokat inkább praktikusságuk, mint esztétikumuk miatt használjuk. Általában az ablak előtti falmélyedésekben kapnak helyet. Alapanyaguk műanyag vagy színterezett alumínium. 1-2-3, de akár 6 pályás változatban kaphatóak. A sínek egymáshoz való távolsága állítható, így garantált, hogy a különböző függönytípusok egymás előtti mozgatása gördülékeny. A sínek számát minden esetben a függöny modellünk típusa határozza meg. A sínek L alakú házban helyezkednek el, egy úgynevezett előlap mögött, amely igény szerint tépő zárazható, itt kap helyet majd a drapéria. Működtethető, kézi, zsinóros és motoros kivitelben.
Sávrolók
A sávroló az árnyékolástechnikában a legújabb technikai megoldás. Magában egyesíti a reluxa, roletta, szalagfüggöny jó tulajdonságait, de mindezt praktikus, letisztult, és legfőképpen sokkal esztétikusabb formában láthatjuk.

A sávrolón sötétítő és fényáteresztő csíkok váltják egymást, így a két egymást követő sáv segítségével szabályozhatjuk a beáramló fény mennyiségét és az átláthatóságot. Ha kedvünk tartja, akár teljesen betekerhetjük a textilt a tokba, mely alumíniumból készül. A sávroló egyik nagy előnye, hogy nincsen nagy helyigénye. Azonban maximális szélessége és magassága 255X255 cm lehet. Egyedi méretben és standard méretekben is rendelhető.

A sávroló tökéletes megoldás lakások, irodák, közintézmények praktikus és esztétikus belső árnyékolására.
Pliszék
A pliszéfüggöny a legsokoldalúbban használható belső árnyékoló.

Textíliábpliszéól készül és harmonikaszerűen függőleges irányba mozgatható. Az építészeti megoldásokban egyre több olyan ablakkal találkozunk, melynek formája eltér a hagyományostól. Ezek árnyékolására a pliszé a legalkalmasabb. A tetőterek és télikertek vízszintes vagy döntött üvegfelületeinél, boltíves, trapéz és háromszög alakú ablakoknál egyaránt alkalmazható. Összehasonlítva a reluxával, karcsúbb mérete miatt a pliszéfüggöny szinte belesimul az üvegfelületbe.

Mind textúrájában, mint mintázatában széles kínálatból választhatunk azokból a kollekciókból, melyeket a gyár kínál. Az enyhén fényszűrő változatok ugyan megszűrik a fényt, de sötétítésre nem alkalmasak. A fényvisszaverő és black out alapanyagokból a sötétítéstől a teljes fényzárásig biztosíthatjuk otthonunk nyugalmát.

A pliszé függönyt az ablakmélyedésbe jellemzően az ablakra szereljük. A textilen átvezetett zsinórzat biztosítja az anyag merevségét. A textília felső és alsó részén egy-egy alumíniumprofilba csúsztatott műanyagprofilhoz van hozzáerősítve. A pliszéfüggöny mozgatása zsinórral, gyöngylánccal történhet. Rúddal történő mozgatást olyan helyekre ajánljuk, ahol az ablak nincs elérhető magasságban.

A pliszéfüggöny tisztítása hideg vizes mosószeres szivaccsal történhet, majd nedves állapotában helyezzük vissza.
Szalagfüggönyök
A szalagfüggöny használatával kiváltjuk a hagyományos függönytípusokat. Kiváló belső árnyékolási megoldás, hiszen a lamellák mozgatásával tudjuk szabályozni a beáramló fény mennyiségét.

Alapanyagai rendkívül változatosak. Az áttetszőtől a teljes sötétséget biztosítóig, az egyszínűtől az apró mintásig, a poliésztertől a pamut-len keverékéig, az üvegszálas nehezen éghetőtől a high-tech az uni anyagon át az alumíniumig, fáig több száz lamella típusból állíthatjuk össze a nekünk legjobban tetszőt.

A szalagfüggönnyel legtöbbet irodai környezetben találkozhatunk, könnyű kezelhetősége miatt a legnépszerűbb megoldás. Azonban lakásokban az otthonos hangulat megteremtésére kevésbé alkalmas. Nagy előnye, hogy kihúzott állapotában nagyon kevés helyet takar ki az ablakból. Felszerelésénél ügyeljünk arra, hogy a kellő távolságokat megtartva a lamellák akadálymentesen fordulhassanak.

A szalagfüggöny térelválasztóként is használható. Különböző térhatások kialakítására alkalmas, hiszen bárhol megállítható. Ha nem szeretnénk, hogy a teret lezárja, akkor a lamellákat nyitott formában légies hatást keltve megállíthatjuk. Így lakásban, kozmetikában, de akár orvosi rendelőben is tervezhetünk vele.

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságainkról, iratkozz fel hírlevelünkre!

Kiskunhalas

Panoráma Függönyszalon

CKiskunhalas
Szilády Áron u. 11.

T+36 20 91 32 102

F+36 77 741 180

 

Adatkezelési tájékoztató

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk a legjobb szolgáltatás és felhasználói élmény érdekében.