Függönyök

Függönyök
A függönyök a lakberendezés elengedhetetlen kellékei. Erre igazán akkor jövünk rá, amikor egy jól megválasztott függönnyel egészül ki az enteriőr. Ez természetesen fordítva is igaz. A függönyök funkciójuk szerint számos szerepet betölthetnek, ennek megfelelően alapanyagukat tekintve is sokfélék lehetnek. Amikor az a fontos, hogy a helység világos- fényes maradjon, akkor érdemes lazább szövésű organza alapanyagokból választanunk, amelyek szépen oldják a tér szögletes formáit és könnyedséget-eleganciát sugároznak a térbe. Ha nem szempont a kiláthatóság, akkor nyugodtan válogassunk a sűrűbb szövésű, kevésbé áttetsző alapanyagokból, mint a batiszt, len vagy kevert szálas textilek.

Ha függönyünk mintás, egyszínű dekor anyaggal tudunk keretet adni az ablaknak, amikor pedig egyszerűbb-áttetsző, úgy hangsúlyosabb, díszesebb dekor anyaggal válhat mutatósabbá. A függöny kiválasztásánál vegyük figyelembe a helység nagyságát és belmagasságát. Tágas terekben igazán jól mutat, ha nagy mintázatú függönyt vásárolunk, míg alacsony belmagasságú tereknél a nagy minta összenyomja a teret, tehát vagy minta nélküli úgynevezett uni anyagokban gondolkodhatunk vagy a kis mintázatú függönyök között válogassunk.
Lapfüggönyök
A lapfüggöny megoldásokkal a modern és minimál stílusú lakásokban találkozhatunk. A lapfüggönyök felhelyezésére többsínes karnisra van szükségünk. A sínek számát a lapfüggönyök száma határozza meg. Általában mennyezetre szerelhető sínt alkalmazunk, de ha fontos a design oldalfali karnisrendszerben is gondolkodhatunk.

A lapfüggönyök mozgatása történhet kézzel és zsinóros megoldással. Ha széles, nagy fesztávú ablakfelületünk van, több lap felhelyezésére ad lehetőséget. Ilyenkor az a praktikus, ha zsinóros szerkezetet alkalmazunk. Ebben az esetben a lapok együtt mozgathatóak és egymáshoz viszonyított távolságuk is beállítható.

Kedvelt függönyözési forma, mert könnyen kezelhető, nem igényel szaktudást. A textíliát tépőzárral rögzíthetjük a szerkezethez, az aljára úgynevezett súlylapot helyezünk, ez adja meg az anyag feszességét. A panelek szélessége 40 cm-120 cm terjedhet.
Dekorok
A dekor függönyök az otthon összhangjának megteremtésében ugyanolyan fontos szerepet töltenek be, mint egy jól megválasztott szőnyeg vagy egy stílusában jól harmonizáló tapéta.

Az ablak öltöztetése mellett a szobabelsőnk hangulatának a megteremtésében is igen nagy szerepük van. Stílusban és színben megfelelően összehangolt dekor függönyök, nemcsak melegítik a teret, hanem fel is oldják a tér szögletes formavilágát.

A dekor függönyöket többféle funkcióra alkalmazhatjuk. Használhatjuk az ablak lezárásaként, mintegy keretet adva a nyílászárónak vagy sötétítőként. Dekor függönynél mivel összehúzva jelenik meg az anyag, kevésbé látszanak a minták, inkább színeket és fényeket érzékelünk.

Míg sötétítőként az ablak előtt elhúzva a fény beáramlását szabályozzuk. Ilyen esetekben érdemes sűrűbb szövésű, kevésbé áttetsző modellekből válogatnunk. Sötétítő függönyt tervezhetünk nagy mintás anyagokból, hiszen ha behúzzuk, nagyon szépen érvényesülnek a minták. Ilyenkor ügyeljünk arra, hogy a fényáteresztő függönyünk apró mintás vagy minta nélküli legyen.

Üzletünk kínálatában a polyestereken át a természetes alapanyagokon át a selymekig a legújabb trendeknek és technológiáknak megfelelő széles választékkal várjuk vásárlóinkat.
Rolók
A roló napjaink lakberendezésében egyre nagyobb szerepet tölt be. Árnyékoló funkciója mellett önálló dizájn elemként, az enteriőr kiegészítőjeként is megjelenik a térben.

Régen a klasszikus enteriőrök elengedhetetlen kelléke volt, ma a modern letisztult otthonok szép kiegészítője. A roló készülhet fényáteresztő függönyből és dekor anyagból egyaránt, attól függ milyen hatást szeretnénk vele elérni. Ha minta nélküli, úgynevezett uni függönyt választunk, akkor sejtelmes hatást keltve leszűri a fényt, de a kiláthatóságot nem zavarja. Ha az ablak nagyméretű és a tér megengedi, nagy mintázatú fényáteresztőből is tervezhetünk, hiszen igazán látványos lesz a végeredmény.

Dekor anyagból készített roló elsősorban a sötétítést szolgálja. Kényelmes megoldás, hiszen a roló bárhol megállítható, így szabályozva a beáramló fény mennyiségét.

A roló közkedvelt megoldás, hely és anyagtakarékossága miatt.

Üzletünkben egyedi méretben készítjük a rolókat, így versenyképes árakkal, határidőre, pontosan dolgozunk. Az általunk készített rolókra garanciát vállalunk.
Black Out
A black outok speciális függönyanyagok. Szövési technikájuknak köszönhetően, teljes fényzárásra alkalmasak. A textil szálak közé, egy fekete szálat szőnek, ami a sötétítést nagyban elősegíti. Típusai között megkülönböztetjük a dim outokat, amelyek 85-90%-ban zárják ki a fényt, illetve a 100% fényzáróakat.

E különleges tulajdonságaiknak köszönhetően a felhasználási területei is meghatározottak.

Kiválóan alkalmasak olyan helyekre ahol nincsen más árnyékolási technika és fontos a fényzárás. Tervezhetünk vele irodai környezetbe is, ahol gyakori a projektor használata, ennek megfelelően tökéletes megoldás mozi szobába is.

A black out függönyök napjainkban a szállodai szobák, konferencia termek sötétítéseként a leggyakrabban alkalmazott megoldás. Jellemzően a dekorok kibélelésére használják, ezzel is megóvva a függönyünket a nap káros hatásai elöl.
függöny, Kiskunhalas

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságainkról, iratkozz fel hírlevelünkre!

Kiskunhalas

Panoráma Függönyszalon

CKiskunhalas
Szilády Áron u. 11.

T+36 20 91 32 102

F+36 77 741 180

 

Adatkezelési tájékoztató

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk a legjobb szolgáltatás és felhasználói élmény érdekében.